Toukokuussa hankkeessa ovat puhaltaneet uudet tuulet, kun kuun alussa uusi hanketyöntekijämme Ledja aloitti työnsä osana pikkuista tiimiämme. Toukokuun lopussa puolestaan ihana hankekoordinaattorimme Anniina jäi ansaitulle äitiyslomalle Saaran siirtyessä hanketyöntekijän paikalta hankekoordinaattorin sijaiseksi.

Maanantain perhekerhomme kokoontui toukokuussa kolme kertaa. Terveysinfoja jaettiin levosta, kriisin itsehoidosta ja siitä, miten huomioida terveys helteellä. Perhekerho jää nyt kesälomille, samoin kuin kehonhuoltoryhmä, jota järjestettiin toukokuussa kolmena keskiviikkoaamuna. Kiitos sekä Espoon keskuksen perhekeskukselle että äitiysliikuntavalmentajaksi opiskelevalle Maijulle, jotka ovat mahdollistaneet tämän kevään perhekerhon ja kehonhuoltoryhmät.

Toukokuun koulutuksen pienten lasten ensiavusta meille piti Marja Toivanen Suomen Ensiapukoulutukselta. Koulutus järjestettiin Entressen kirjastossa Espoon keskuksessa 15.5. Koulutuksessa kävimme läpi alle kouluikäisten lasten tyypillisimmät tapaturmat kuten palovammat, kaatuminen, putoaminen, nenäverenvuoto, hampaan irtoaminen sekä lasten elvytyksen säännöt.

Toukokuussa meidät saattoi bongata myös Taitaja2023-tapahtuman järjestötorilta 9.5., jossa olimme mukana esittelemässä toimintaamme ja jakamassa suuren suosion saaneita terveyssmoothieita. Olimme mukana myös Espoon rantaraitti-päivässä 27.5., jossa ohjaajamme Natalia oli vetämässä aikuisille jumppaa ja mamanet-pallopeliä. Lisäksi vierailimme yhteistyökumppaneidemme Somaliliiton SAVIOR-ryhmässä sekä ESMA ry:n naistenryhmässä.

Kesäkuussa Terveyttä naisille -hankkeessa tapahtuu paljon uutta. Järjestämme naisten kahvilaa Entressen kirjaston Jukeboksissa joka keskiviikko klo 9–12. Kahvilassa on luvassa ainakin kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa askartelua, jumppaa, puhetta mielenterveydestä ja hyvinvoinnista sekä kirjaston kanssa yhteistyössä järjestetty satupiknik. Toiminta on ilmaista ja lapset ovat myös tervetulleita mukaan. Kesäkuussa on myös mahdollisuus päästä harrastamaan pilatesta Kivenlahden uimarannalla Natalian ohjauksessa sunnuntaisin klo 9–10. Osallistuminen on ilmaista ja erillistä ilmoittautumista pilatekseen ei tarvita. Kesäkuussa järjestämme myös koulutuksen terveellisestä ruokavaliosta 5.6. ja naisten kesäretken Nuuksioon 19.6. Tarkemmat tiedot kesäkuun ohjelmasta löytyy meidän somesta. Tule rohkeasti mukaan meidän kesätoimintaan🌞

 

Aurinkoista kesäkuuta toivottaen,

Saara ja Ledja

 

Saaran yhteystiedot: saara.polonen@iftinseura.fi, puh. 044 240 7526

Ledjan yhteystiedot: ledja.selaci@iftinseura.fi, puh. 044 240 2702