Terveyttä naisille -hankkeen kuulumisia: syyskuu 2023

Terveyttä naisille -hankkeen syksyn toiminta on lähtenyt kunnolla käyntiin syyskuun aikana. Naisten vertaistukiryhmät maanantaisin Matinkylän naapuruustalossa, tiistaisin Somaliliiton tiloissa Pasilassa ja perjantaisin Kivenkolon asukastilassa ovat alkaneet pyörimään viikoittain. Naisia on löytänyt ryhmiin vaihtelevasti, vielä mahtuisi hyvin osallistujia kaikkiin ryhmiin. Ryhmissä on keskusteltu aina jostakin terveyteen liittyvästä teemasta. Tähän mennessä olemme keskustelleet mm. verenpaineesta, vitamiineista, hyötyliikunnasta ja mielenterveydestä. Lisäksi naiset ovat saaneet halutessaan mitata verenpaineensa, painonsa ja vyötärön ympäryksensä.

Liikuntaryhmät ovat myös lähteneet kivasti käyntiin. Maanantaisin syyskuun ja lokakuun ajan meillä on pyörinyt naisten alkeisuimakoulu, jossa on yhteensä 16 naista kahdessa eri ryhmässä. Uimakoulu on ollut hyvin tykätty ja iloksemme saamme myös jatkaa uimakoulua joulukuun alkuun. Keväällä on tulossa taas uusi alkeisuimakoulu naisille. Tiistaisin olemme järjestäneet Olarin uimahallissa naisten avointa uimavuoroa. Uimavuoro on ollut hyvin suosittu ja tulijoita olisi enemmän kuin uimahalliin mahtuu kerralla uimaan. Olarin uimahallin allas on melko pieni, joten 10 naista mahtuu kerralla uimavuorolle. Ilmoittautuminen tapahtuu Whatsapp ryhmässä. Torstaisin Matinkylän naapuruustalossa on ollut naisten jumppa. Jumpassa on jokaisella kerralla vaihtuva teema. Jumppaan mahtuu hyvin lisää naisia. Mukaan tarvitsee omat sisäkengät, rennot vaatteet ja oman juomapullon.

Syksyn aikana olemme ehtineet järjestää tähän mennessä kaksi koulutusta. Toinen oli elokuussa Rintojen terveydestä ja toinen oli nyt syyskuussa Gynekologisista tutkimuksista. Osallistujia on ollut sekä paikan päällä, että etänä Teamsin kautta. Yksilöohjausta meillä on myös ollut jonkin verran. Yksilöohjaukseen voi varata ajan kenelle tahansa työntekijälle tai sitten voi jäädä keskustelemaan vertaistukiryhmän jälkeen. Ihanaa syksyä kaikille! Tervetuloa toimintaan mukaan!

Terveisin Sanni, Khadra ja Ledja

View All Courses