Kesäkuussa olemme saaneet nauttia auringosta ja kokeilla uudenlaista toimintaa. Järjestimme naisten kahvilaa keskiviikkoisin Entressen kirjaston Jukeboksi-tilassa, jossa kahvittelun lisäksi naiset saivat muun muassa jumpata, kuulla kirjaesittelyjä ja keskustella mielenterveydestä. Vaikka keväällä pyörineet kehonhuolto ja mamanet-palloilu loppuivatkin toukokuussa, kesäkuussa naiset pääsivät harrastamaan pilatesta Natalian ohjauksella Kivenlahden uimarannalla sunnuntaiaamuisin.

Kesäkuun koulutuksen aiheena meillä oli terveellinen ruokavalio. Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ruoka-asiantuntija Suvi Malin jakoi meille 5.6. käytännönläheistä tietoa ravitsemuksesta ja siitä, millainen on hyvä ruokarytmi, paljonko kasviksia tulee syödä päivä aikana ja kuinka kootaan hyvä ateria. Terveyttä naisille -hanke puolestaan vieraili 9.6. Sahan-seuran naistenryhmässä Vantaalla kertomassa ja keskustelemassa synnytyksen jälkeisestä masennuksesta.

Kesäkuun kohokohtamme oli Fimun Pinnalla-hankkeen kanssa yhteystyössä toteutettu naisten kesäretki Nuuksion Tikankoloon juhannusviikon maanantaina 19.6. Sää oli mitä mainioin, kun starttasimme minibussimme Leppävaarasta ja huristimme Espoon keskuksen kautta Nuuksioon. Nuuksiossa naiset osallistuivat vesiturvallisuuskoulutukseen, saunoivat, vesijumppasivat ja uivat. Ohjelmassa oli toki myös ruokailua, grillausta ja rentoa yhdessäoloa kauniissa järvimaisemissa.

Terveyttä naisille -hanke jää nyt ansaitulle kesälomalle, mutta palaamme työn ääreen jälleen heinäkuun lopulla. Heinäkuun viimeisenä lauantaina osallistumme Fimun Pinnalla -hankkeen kesäretkelle Luukin leirikeskukseen. Retkelle ovat tervetulleita kaikki naiset, lisätietoa löytyy meidän ja Fimun somesta. Elokuussa Natalian ohjaama pilates Kivenlahden uimarannalla jatkuu sunnuntaisin koko elokuun ajan. Elokuun lopulla järjestämme koulutuksen rintojen terveydestä ja starttaamme naisten terveys- ja hyvinvointiryhmät Matinkylässä, Kivenlahdessa ja Pasilassa. Uudet liikuntaryhmät käynnistyvät jälleen syyskuussa. Kaikista näistä toiminnoista on tulossa lisätietoa meidän someen, joten sitä kannattaa seurata.

 

Ihanaa kesää toivottaen,

Saara ja Ledja